Suroviny:
1 králík, 250 g másla nebo rostlin tuku, 1 větší cibule, 2dl kečupu, 4 stroužky česneku,
1 lžička papriky, 1 lžíce octa, lžíce cukru, lžíce soli, 3 lžičky sojové omáčky,
na ozdobu: petrželka, rajče, pár listů salátu, celerová nať.
Postup:
Králíka očistíme, omyjeme, naporcujeme a vložíme do pekáčku. V kastrůlku rozpustíme máslo, vsypeme hrubě nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme kečup, prolisovaný česnek se solí, mletou papriku, ocet, cukr, sojovou omáčku a vše promícháme.
Touto marinádou potřeme králíka a necháme v chladnu do druhého dne uležet. Králíka mírně podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby. Při teplotě 180-200 °C pečeme za občasného podlévání do změknutí. Ke konci pečení pekáček odkryjeme, aby maso dostalo zlatavou barvu.
Nejnovější komentáře