Suroviny:
K výrobě tohoto koláče budete potřebovat 4 vejce, 1 hrnek cukru krystal, 1 vanilkový cukr, 1 lžíci rumu, ¾ hrnku oleje, 4 lžíce mléka a 2 hrnky polohrubé mouky. Na drobenku pak máslo, strouhaný kokos, polohrubou mouku, eventuelně cukr. A samozřejmě ovoce. Záleží jen na vás, které si vyberete. Výborný je červený i bílý rybíz, ale hodí se určitě i borůvky, jahody, meruňky a další.
Postup:
Ušlehejte celá vejce s cukrem (oba druhy, krystal i vanilkový) a rumem. Pak postupně přidávejte mléko, olej a nakonec opatrně vmíchejte mouku.
Pak připravíte drobenku. Záleží na vás, zda vyrobíte „obyčejnou“ (tedy máslo, mouka, cukr), anebo zkusíte zajímavou drobenku s kokosem. A jaký je postup? Nejdříve rozpustíte máslo a necháte vychladnout. Pak po lžících přidáváte polohrubou mouku a kokos (poměr 1:1). Máte-li rádi sladkou drobenku, přidáte i cukr (krystal).
Těsto se nalije na tukem vymazaný plech. Navrch dáte ovoce a posypete drobenkou. Poté pečete v středně teplé troubě po dobu cca 40 minut (poprvé se určitě vyplatí koláč v troubě častěji hlídat).
Zanechte komentář
Musíte být přihlášeni pro přidání komentáře.
Nejnovější komentáře