Tato kniha přináší zábavnou formou řadu praktických informací o společenském chování nejen u stolu, ale i ve společnosti a při návštěvě restauračních zařízení. Na své si přijdou i ti, kteří rádi hostí své přátele. Seznámí se různými způsoby prostírání a podávání pokrmů od nejjednodušších až po složitější, od snídaní přes teplé a studené předkrmy včetně speciálních, k podávání polévek, hlavních chodů a dezertů. Zvláštní kapitoly jsou věnovány studeným i teplým nápojům a přípravě míšených nápojů. Jistě zaujmou také části nazvané „Nebojte se flambování doma“ a „Jak vykostit pstruha“. Kniha seznamuje také se zákonitostmi slavnostních hostin – rautu a banketu a také koktejlu, číše vína, čaje o páté a gardenparty.
Jan Honza Lušovský je autor, ale i ilustrátor své knihy. Může se pochlubit nejen svým kreslířským uměním, ale i dlouholetou praxí v pohostinství a také pedagogickými zkušenostmi.
Je protagonistou vyšší formy složité obsluhy, což dokazoval na recepcích často té nejvyšší úrovně (vedl také např. Obsluhu pro prezidenta Václava Havla pro pro prince Philipa, vévodu z Edinburghu). (MAC).
Nejnovější komentáře