Tvarohová bábovka

Suroviny:

375 g tvarohu – může být domácí, 250 g cukru krystalu, 300 g polohrubé mouky, 1 hera nebo máslo, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 2 lžíce rumu, půl lžičky skořice, 1 lžíce kakaa

Postup:

Máslo nebo heru umícháme s cukrem do pěny, přidáme celá vejce a nakonec po částech přímícháme tvaroh. Vše utřeme dohladka. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva, 2 lžíce rumu, skořici. Část těsta si odděláme a zamícháme do něj kakao. Do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku dáme nejprve světlé těsto – jen část a pak tmavé těsto a nakonec zbytek světlého těsta. Dáme do vyhřáté trouby na 180 C, na 60 minut. Pokud použijete domácí tvaroh, bábovka bude krásně vláčná a jemná. Opravdu to mám vyzkoušené. Přípravu domácího tvarohu jsem popisovala již v minulém příspěvku.

Zanechte komentář