Nechce s vám dělat těsto na mazanec klasicky? Vyzkoušejte tuto jednoduchou přípravu mazance v domácí pekárně. Nemá to chybu. Maminky na mateřské dovolené to určitě ocení. Můžete si ho dělat kdykoliv na něj dostanete chuť, nejen o Velikonocích. Manžel i kluci jej mají moc rádi. Starší synek vždy loudí:“Maminko udělej sladký chlebíček“. Tomu přeci nejde odolat.
Suroviny:
275 ml vlažného mléka
100 g rozpuštěného másla nebo Hery
4 lžíce krystalového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička soli
500g polohrubé mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
kandované ovoce, ořechy, mandle dle chuti, hrst hrozinek, které jsme si předem namočili v rumu
Postup:
Pekárnu nastavíme na „základní“ program, stupeň propečení kůrky „světlý“, velikost „velký“. Po zvukovém signálu přidáme rozinky, které jsme si předem scedili, nebo kandované ovoce. Těsto můžeme též v pekárně nechat pouze promíchat a vykynout. A poté těsto vyndat, vytvarovat klasický bochánek a péct v předehřáté horkovzdušné troubě na plechu vyloženém pečícím paírem cca 20-30 minut při 180 C.
Nejnovější komentáře