Již druhý ročník gastronomického festivalu “Chřestfest” je tu! Chřest byl u nás dlouhá léta nespravedlivě opomíjenou zeleninou. Teprve v posledních letech se jeho pěstování v Čechách a na Moravě postupně dostává na výsluní. Cílem Chřestfestu, jak napovídá i podtitul festivalu, je ukázat, že český chřest je nejen dostupnou, ale také velmi chutnou a všestranně využitelnou zeleninou.
Po 30. dubna 2012 – Ne 20. května 2012
290 Kč za tříchodové menu
Gastronabídka Všichni milovníci dobrého jídla si mohou na chřestových specialitách pochutnávat celé tři týdny. Festivalu se tentokrát zúčastní pražské a brněnské restaurace, které připravily speciální tříchododová menu z chřestu.
Těšit se můžete například na:
■Krémové chřestové kapučíno s mandlovými lupínky
■Filátko ze pstruha s chřestovým rizotem
■Jehněčí konfit s ragú z chřestu
■nebo Teplý domácí mazanec se sladkým mělnickým chřestem a mrkvovým sněhem
Zdroj: http://www.gastronaut.cz
Nejnovější komentáře