200 g bílých fazolí, 2 zelené papriky, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 rajské protlaky, 2 rajčata, 3 stroužky česneku, lístky bazalky a majoránky, 4 lžíce kuskusu, 400 g kuřecích prsou, sůl.
Postup:
Den předem si namočíme fazole do studené vody. Druhý den vodu slijeme, fazole dáme do hrnce a vaříme doměkka.
Na oleji si osmažíme cibuli, přidáme nadrobno nakrájená kuřecí prsa a restujeme. Do směsi masa vložíme nakrájené papriky, rajčata, 2 protlaky. Přidáme 4 lžíce kuskusu, osolíme, zalijeme vodou a podusíme. Uvařené fazole smícháme se směsí masa a zeleniny. Nakonec dochutíme rozmačkaným česnekem a čerstvými bylinkami – bazalkou a majoránkou. Podáváme s celozrnným pečivem. Výborná varianta oběda, ale i večeře. Luštěniny by neměly chybět v našem jídelníčku.
Nejnovější komentáře