Rajčata nám nabízí možnost využít je na mnoho způsobů. Jak v teplé, tak i studené kuchyni. Obsahují mnoho cenných látek pro náš organismus. Vyzkoušejte tuto jednouduchou a velice dobrou variantu odpolední svačiny, případně pohoštění pro návštěvu.
Suroviny:
8 větších rajčat, 300 g měkkého tvarohu, 1 lžíce zakysané smetany, sůl, 1 menší cibule, bylinky – bazalka, majoránka, pažitka, dle chuti řeřicha.
Postup:
Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a bylinky. Rajčata si omyjeme a osušíme, seřízneme vrchy, semena lžičkou vybereme a vnitřky naplníme připravenou tvarohovou směsí. Přiklopíme seříznutým dílkem a klademe na omyté a osušené listy salátu. Takto připravená rajčata můžeme použít jako součást studených salámovo – sýrových mís.
Nejnovější komentáře