Suroviny:
1 kg čerstvých datlí, 2 a ½ šálku cukru krystal, 2 šálky vody, hřebíček, citrónový džus nebo šťáva z citrónu, oloupané mandle
Postup:
Čerstvé datle oloupeme a uvaříme ve vodě, dokud nezjemní. Po uvaření je vyjmeme z vody a necháme pořádně usušit. (Pozor! Vodu z uvařených datlí nevyléváme, budeme totiž ještě potřebovat). Do každé z datlí uděláme malou jamku. Jednotlivé plátky datlí poklademe na pánev, posypeme cukrem a necháme takto stát přes noc. Druhý den datle z pánve vyjmeme a setřeme cukr, který dáme do vody, ve které se vařily datle. Převaříme a vaříme do doby, dokud nám nevznikne sirup. Mezitím vložíme do každé datle oloupanou mandli. Nakonec naplněné datle ponoříme do sirupu a vaříme na mírném ohni asi 10 minut.
Skladujeme v uzavřené skleněné nádobě.
Andrea Bátovská
Nejnovější komentáře