Suroviny:
150 g jemných ovesných vloček, 100 g směsi sezamu slunečnicový, lněných a dýňových semínek a ořechů, 50 g sušeného ovoce (rozinky, brusinky, meruňky), 50 g másla, 2 lžíce medu, 50 g hnědého cukru.
Postup:
Rozinky, mandle, ovesné vločky, slunečnicová i jiná semínka promícháme v míse. Med a hnědý cukr spolu se solí a máslem dáme do hrnce a zahřejeme. Důkladně promícháme a necháme pořádně rozpustit. Vzniklou směs nalijeme do mísy k vločkovému základu, opět dobře promícháme. Tekutou směs nalijeme do obdélníkové formy na biskupský chlebíček, který jsme předtím vyložili pečícím papírem. Nic s tím neděláme, jen to necháme asi hodinku vychladnout a ztuhnout. Poté vyjmeme a nakrájíme na tyčinky asi 5 cm široké.
Andrea Bátovská
Nejnovější komentáře