To byste nevěřili kolik diskuzí, článků i odborných publikací se věnuje výběru a zpracování mouky nebo kynutí a pečení těsta. A je jasné proč. Pečení je pro mnohé prostě vášní. Zkuste si alespoň jeden chléb upéct se mnou. Výsledkem snažení vám bude originální pecen, který nemůže být čerstvější. Zároveň budete mít jistotu, že v něm nenaleznete nic, co byste nechtěli (pokud vám tam děti nehodi třeba kostičku lega). A vůně domova bude mnohonásobně příjemnější, než z jakéhokoliv osvěžovače vzduchu. Nebudu si hrát na zkušenou pekařku (však jsem mlíkařka), ale ono to nemusí být tak složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. S několika praktickými radami vám to půjde určitě ještě snadněji. Pečení chleba začíná výběrem mouky a tou se budeme zabývat v tomto díle třídílného seriálu.
Celý článek o výběru mouky najdete na stránkách Jídlo není věda. Můžete se přidat i mezi fanoušky Jído není věda na Facebooku.
Ing Marcela Grecová
Nejnovější komentáře