Suroviny:
2 hrnky jáhel, 1 hrnek rýže, 1200 ml mléka, 1 vanilkový lusk, sůl, 3 žloutky, 5 lžic moučkového cukru, 2 lžíce másla, kompotované višně, mletá skořice, špetka kardamomu, 3 bílky.
Postup:
Jáhly a rýži si spaříme, vanilkový lusk si podélně rozřízneme a přidáme ke směsi rýže a jáhel. Vaříme v mléce doměkka, asi 45 minut. Mléko postupně doléváme, osolíme. Necháme vychladnout.
Mezitím si utřeme žloutky s moučkovým cukrem a máslem do pěny.
Zapékací misku vytřeme tukem, směs jáhel a žloutků s cukrem smícháme, přidáme bílky ušlehané dotuha. Vanilkový lusk odstraníme. Směs rozetřeme do zapékací misky, poklademe kompotovanými višněmi, nakonec dáme vrstvu jáhel a rýže. Pocukrujeme, posypeme skořicí a kardamomem. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Nejnovější komentáře