Neodmyslitelnou součástí každé dobré kuchyně je právě koření. Kromě toho se používá do zápalných směsí, vonných olejů, kosmetických přípravků, aromatických látek a ke konzervaci. Tato příručka vám přiblíží přehledně vše o koření – jeho historii, způsobu pěstování a sklizně, zpracování a možnosti použití. Ve středu pozornosti této knihy jsou látky, jejichž význam a cena pro kvalitu života vysoce převyšuje množství, v jakém je používáme.
Autor koření nejprve zasadí do širších historických a praktických souvislostí, aby nám vzápětí mohl důkladně představit 50 známých i méně známých druhů. Rozsáhlé kapitoly se zabývají uplatněním koření jednak v kuchyni, jednak v kosmetice, relaxační praxi a péči o zdraví.
Knihu můžete zakoupit na: www.fortunalibri.cz
http://www.fortunalibri.cz/index.php?catalogue=80&book=118
Nejnovější komentáře