Babiččina pudinková buchta

Suroviny:
Těsto: 400 g hladké mouky, 250 g tuku, 1 vejce, 1 lžíce cukru, 1 kypřící prášek do pečiva,  7 lžic mléka

Náplň:  750 g jablek (nastrouhané), 8 lžic cukru (krystal), 1 vanilkový cukr, 1 pudinkový prášek (vanilkový)

Postup:

Ze surovin si zaděláme na těsto. Mléko přidáváme postupně, aby nebylo řídké ale tužší (budeme ho válet). Necháme ho potom v lednici tak 1/2 hodiny odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Jablka pocukrujeme, pustí tak šťávu. Pak přidáme pudinkový prášek a promícháme. Dáme na chvíli do lednice místo těsta. To si rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na dvě stejné placky tak, aby se vešly do formy (plech nebo dortová forma). Jeden plát dáme do vymazané a vysypané formy. Poklademe na něj jablkovou náplň a na ni přiložíme díl druhý. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180- 200 °C asi 30-40 minut.

Zanechte komentář