Hrachová polévka s osmaženou houskou

Suroviny:

200 g hrachu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, trochu másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 litry vody, trochu soli, majoránky, drceného kmínu.

Postup:

Hrách přebereme, namočíme do studené vody a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den ráno vodu scedíme a dáme novou vodu a vaříme na mírném ohni doměkka. Mezitím si na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme a vmícháme mouku. Osmažíme dorůžova.

Jíšku přidáme do hrnce, rozmícháme a povaříme. Pak rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Opět vrátíme na oheň a přivedeme k varu. Přidáme utřený česnek, osolíme, trochu majoránky a drceného kmínu. Nakonec přidáme zelenou petrželku.

Podáváme s osmaženou houstičkou.

Zanechte komentář