Suroviny:
1 a 3/4 hrnku hladké mouky, 1/4 kostky droždí, 1 lžička pískového cukru, 2 lžíce oleje, asi 1/2 hrnku vody, sůl. Náplň: 1 cibule, 1 hrnek nadrobno pokrájených žampionů nebo jiných hub, 3 rajčata, sůl, oregano, bazalka nebo tymián, 2 vejce, 15 dkg sýra.
Postup:
Droždí rozdrobíme do vlažné vody, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Vykynutý kvásek vlijeme k osolené mouce, přidáme olej a vypracujeme těsto. Posypeme je trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a na moukou posypaném válu vyválíme dvě placky. Dáme je na tukem vymazaný plech nebo do dvou koláčových forem a potřeme olejem. Na tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, houby, rajčata, osolíme a dusíme asi 10 minut. Ochutíme kořením. Směsí potřeme těsto a zalijeme rozšlehanými vejci. V horké troubě pečeme asi 35 minut. Krátce před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem. Obměna: do houbové směsi můžeme přidat prolisovaný česnek nebo na nudličky pokrájenou papriku.
Nejnovější komentáře