Suroviny:
750 g strouhaných (nebo na kousky nakrájených) jablek (asi 5 velkých), 2 hrnky (po 2,5 dcl) vody, 100 – 150 g cukru(podle kyselosti jablek), 2 vanilkové pudinkové prášky, citrónová šťáva, 1 vanilkový cukr, piškoty, šlehačka
Postup:
Jablka s cukrem a 1 hrnkem vody rozvaříme na kaši. Pudinky rozmícháme ve druhém hrnku vody, vlijeme do jablečné kaše a necháme přejít varem. Ochutíme citrónovou šťávou. Část hmoty nalejeme do studenou vodou vypláchnuté dortové formy. Na ni naskládáme piškoty a zalejeme kaší. Opakujeme dvakrát. V chladničce necháme ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Dort vyklopíme dnem nahoru – povrch je krásně lesklý. Můžeme ozdobit ušlehanou šlehačkou.
Nejnovější komentáře