Tento recept mě naučila manželova maminka. Vyzkoušejte přípravu rýže podle jednoduchého receptu a nebudete litovat.
Suroviny: 1 cibule, 1 lžíce másla, 2 hrnečky dlouhozrnné rýže, sůl
Postup: Na másle osmažíme cibulku, rýži si mezitím spaříme horkou vodu a propláchneme na cedníku ve studené vodě. Přidáme k cibulce a restujeme. Zalejeme vodou, asi 1 cm nad rýži, osolíme, pod pokličkou dusíme asi 10 – 15 minut na mírném ohni. Nemícháme. Je nutné použít nerezový hrnec, jinak by se rýže připálila. Ochutnáme, zda je rýže měkká. Měla by být mírně tvrdá. Hrnec zabalíme do osušky a dáme do peřin. Pokud si ji uvaříme ráno, takto vydrží až do oběda krásně teplá. Rýže postupně dojde a je krásně sypká a chutná.
Nejnovější komentáře