Suroviny: 1,5 hrnku polohrubé mouky, 0,75 hrnku krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžička instantní kávy, 3 lžíce kakaa, 1 lžička octa, 6 lžic oleje, 1 hrnek vlažné vody
Postup: V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme ostatní, vymícháme hladké těsto a nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný). Pečeme při 200°C 10 – 12 minut.
Přestože v této buchtě není mléko a vejce, se zdravou výživou nemá nic společného.
Jelikož se jedná o magazín o VAŘENÍ a Zdravé výživě, nejsou zde jen recepty pro zdravou výživu, ale i běžné recepty pro všechny. Děkujeme za Váš komentář. Věříme, že vás to neodradí si k nám přijít pro inspiraci.
Redakce
Já bych třeba strašně chtěla vědět, na co tam je ten ocet. Zda zastupuje nějakou důležitou roli v té buchtě nebo ne 🙂 Sama jsem tu buchtu pekla a je vynikající, tak jsem zvědavá 🙂
Tento recept mám z kuchařského sešitu mé babičky. Nevím, jakou roli zde hraje ocet, ale určitě je to zajímavá otázka. Buchta to výborná je, to máte pravdu. Patří mezi mé oblíbené. Děkujeme za Váš názor, redakce
Děkuji moc, stále nad tím polemizuji, buchtu jsem zkoušela už několikrát a je prostě dobrá .. Ptala jsem se i své babičky a tak různě a zatím mi nikdo nedokáže říct, k čemu ocet slouží ..
Vidíte, vaření a pečení je prostě alchymie. Ocet v kuchyni moc ráda používám.
zajímalo by mě jakou má tato buchta kalorickou hodnotu je velice víborná
Toto je spíše otázka na výživovou poradkyni. Bohužel Vám na ni neumím odpovědět.
redakce
chtěla bych se zeptat jestli by se voda mohla nahradit mlékem? děkuji
Určitě
Tak jdu jí vyzkoušet 🙂 uvidíme jaká bude …
Buchta je super. Já jsem do ní nedala kávu, ale přidala jsem tam nasekanou čokoládu. Mňamka.
Také ji mám moc ráda. Vidíte, určitě byla dobrá i s čokoládou.
Redakce
a kdybyste tam daly klobasu jeste lepsi
Ahoj! 🙂 Chtěla bych se zeptat, jakou mám mít buchta podobu? Jestli má být nadýchaná nebo spíš nízká? Mně totiž moc nevyskočila – spíš vůbec! Je to možná tím, že jsem si trochu změnila ingredience: Dala jsem místo klasické pšeničné mouky mouku celozrnnou žitnou a speciální kypř.prášek bez fosfátů.. Tak nevím… 🙂 Ještě jsem ji nechutnala, teď jsem ji vytáhla z trouby.