Krémová fazolová polévka s bramborem

Suroviny:

Zmražené zelené fazolky, lze použít i zavařené ve sladkokyselém nálevu, 100 ml smetany, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky pepře, 1 lžíce octa, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 2 brambory

Postup:

Na másle si orestujeme cibulku, přidáme hladkou mouku, uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou, přidáme zelené fazolky, které si nakrájíme na drobnější kousky, na kostky nakrájené brambory, ochutíme solí, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením. Povaříme asi 10 minut. Nakonec zjemníme smetanou. Dochutíme dle potřeby octem. Před podáváním vyndáme bobkový list, pepř i nové koření.

 

Zanechte komentář