Suroviny:
Nádivka: 350 g máku, 4 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 500 ml mléka, 1 lžíce rum, 2 lžíce mletých ořechů, 2 lžíce povidel, skořice
Drobenka: 60 g másla, 60 g cukru, 170 g hrubé mouky
Těsto: 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 125 g héry, 100 g zakysané smetany, 4 lžíce cukru, špetka soli
Postup: Nejdříve si připravíme nádivku. Mák pomeleme, mléko přivedeme k varu, přidáme mák, cukr, provaříme. Vmícháme povidla, špetku skořice, cukr, rum. Necháme vychladnout.
Na vál prosijeme polohrubou moku, s práškem do pečiva, přidáme heru, zakysanou smetanu, osolíme a vypracujeme těsto. Plech vyložíme pečícím papírem, těsto rozválíme válečkem a dáme na plech, rovnoměrně rozetřeme náplň, posypeme drobenkou. Pečeme na 180 C dorůžova.
Nejnovější komentáře