Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, ½ hrnku oleje, dle potřeby mléka, ale asi necelý hrnek, 1 čokoláda margot- ta větší, tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu.
Postup:
Prosátou moku s práškem do pečiva smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, smetanou, mlékem a olejem. Přidáme nastrouhanou čokoládu Margot a promícháme. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečeme v mírně vyhřáté troubě.
Krém:
2 tvarohy, vanilkový puding, cukr, trochu rumu.
Želé:
2 pudingy, vitacit, sirup nebo šťáva z ovoce, cukr dle potřeby, voda.
Pokud máme vanilkový puding, použijeme citronový vitacit a citronový sirup. Pokude chceme červenou polevu, použijeme malinový nebo jahodový puding, kompotované jahody se šťávou a jahodový vitacit. Mohou být různé kombinace. Záleží, na co máme zrovna chuť a co máme doma.
Upečené těsto necháme vychladnout, potřeme tvarohovým krémem. Nakonec polijeme ne příliš teplým želé. Nesmí být horké, ani příliš vychladlé, protože by na řezech špatně ztuhlo.
Příprava želé:
Do hrnce dáme ovocnou šťávu nebo sirup s vodou. Rozmícháme v tom vitacit a pudingy. Dle chuti přisladíme. Vaříme na mírném ohni, dokud rosol nezačne houstnout. Necháme vychladnout a polijeme tím připravené těsto.
Nejnovější komentáře