Suroviny:
28 dkg hladké mouky, 10 dkg cukru moučka, 1 lžička jedlé sody nebo prášku do pečiva, 5dkg rozpuštěné Hery nebo másla, 2 vejce, 1 lžíce rumu, 1 lžíce tekutého medu, špetička soli.
Krém : 1L mléka, 3 vanilkové pudingy, 25 dkg Hery nebo másla, 4 žloutky, 15-20 dkg cukru. Dále 2 -3 smetany ke šlehání, moučkový cukr na posypání.
Postup:
Smícháme mouku s jedlou sodou, přidáme ostatní suroviny a na vále vypracujeme vláčné těsto. Jako každé medové těsto, i toto by mělo chviličku odpočívat v ledničce. Těsto si rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme placku o rozměrech plechu. Placky pečeme na obrácené straně vymazaného a vysypaného plechu – těsto na něj přeneseme pomocí válečku. Upečeme dorůžova.
KRÉM : v troše mléka rozmícháme pudingové prášky a cukr. Do zbytku mléka přidáme žloutky a dáme vařit. Těsně před bodem varu přilijeme zbytek mléka s pudingem a vymícháme hladkou pudingovou kaši. Po vychladnutí zašleháme změklý tuk – měl by mít pokojovou teplotu.
Upečenou placku dáme do plechu, rozetřeme pudingový krém, na to natřeme ušlehanou šlehačku a přikryjeme druhou medovou plackou. Uchováváme v ledničce, krémeše jsou nejlepší druhý den, kdy medové placky zvláční.
Mouku s jedlou sodou smícháme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme vláčné těsto, které necháme chvíli odležet.
Těsto dáme na chvíli odležet do ledničky.
Mezitím si podle výše popsaného návodu uvaříme pudingovou kaši.
Obrácenou stranu plechu si vymažeme a vysypeme moukou ( lépe se z toho placka snímá )
Těsto rozdělíme na 2 díly, každý díl vyválíme na placku o rozměrech plechu a pomocí válečku přeneseme na plech.
Upečeme dorůžova a necháme vychladnout.
1.placku dáme zpět do plechu, na ni rozetřeme pudingový krém.
Na pudingový krém natřeme ušlehanou šlehačku.
Přikryjeme druhou plackou, posypeme moučkovým cukrem a dáme vychladit do ledničky.
Krémeše jsou nejlepší od druhého dne, kdy se pěkně rozleží.
Nejnovější komentáře