REGIONÁLNÍ KUCHAŘKA – Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska

REGIO obalka F02.inddPetra Pospěchová

Vydává nakladatelství Smart Press, objednávky na www.smartpress.cz

Jediná kuchařská kniha, která poctivě mapuje kuchyni všech krajů České republiky.

Více než 100 tradičních receptů na polévky, hlavní jídla, sladkosti, alkoholické i nealkoholické nápoje!

Lidová strava se od té restaurační liší tím, že je osobní, spojená s konkrétními lidmi a příběhy. Odhalte prostřednictvím 136 vyzkoušených receptů tajemství jídel našich babiček, která jsou vždycky nejlepší. A svým způsobem také originální, protože je dnes již málokdo zná.
Nejlepší cestou, jak pochopit kořeny gastronomie dané oblasti, jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku „trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé“, proč jsou hanácké omáčky bohaté a proč se v jižních Čechách mohlo másla pořádně zakrajovat, je poznat krajové a krajinné souvislosti, to, jak lidé žili. Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Regionální kuchařka obsahuje 13 kapitol, z nichž každá představuje konkrétní oblast i specifika její kuchyně. Seznámí vás s národopisem, historií, se spoustou zajímavostí, ale především s tím nejlepším z kuchyně daného regionu.

Kapitoly v knize
Brno, Haná, Horácko, Chodsko, Jižní Čechy, Krkonoše, Polabí, Praha, Slezsko, Slovácko, Sudety, Šumava, Valašsko

O autorce

Petra Pospěchová se narodila v roce 1978. V osmnácti letech psala pro kulturní rubriku Hanáckých novin, později studovala sociologii na Masarykově univerzitě v Brně. Po škole nastoupila do magazínu Týden, kde se věnovala zejména gastronomii. Naplno o jídle píše již několik let pro Hospodářské noviny a pro tento list připravuje dlouhodobý seriál o kvalitě potravin. Zbožňuje poctivou domácí kuchyni, zejména tu valašskou.

Koupit zde: http://www.smartpress.cz/kucharky/pripravujeme-na-10-2013-regionalni-kucharka.html

Zanechte komentář