Suroviny:
500 mletého vepřového masa, majoránka, drcený kmín, sůl, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce oleje, 2 rohlíky, 1 vejce, 1 žloutek, 4 lžíce strouhanky.
Postup:
Rohlíky nakrájíme nadrobno, namočíme do studené vody. Mezitím si na oleji osmažíme cibulku, utřený česnek. Mleté maso osolíme, ochutíme kmínem, majoránkou, z rohlíků vymačkáme vodu, smícháme s vejcem a žloutkem, zahustíme strouhankou. Osmaženou cibuli s česnekem přidáme k masové směsi. Řádně ji vypracujeme, několikrát „hodíme“ o podložku, maso se krásně spojí. Pečeme ve vyhřáté troubě, přikryté alobalem na 180 C cca 2 hodiny. Před koncem alobal odstraníme a uděláme kůrčičku. Podáváme s bramborovou kaší.
Nejnovější komentáře