Suroviny:
500g vepřového masa nebo kuřecího, záleží, co máme doma, nám chutná oboje.
1 listový špenát, jedna cibule, 2 stroužky česneku, těstoviny- nejraději máme vřetena
Mletý pepř, sůl, 100 g tvrdého sýra, může být i niva, trochu oregana, podravky na dochucení, olej na osmažení.
Postup:
Do hrnce přidáme trochu oleje, cibuli, osmažíme, přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme. Dusíme, tak dlouho, až je maso měkké.
Potom osolíme, opepříme, dochutíme, jak máme rádi. Přidáme listový špenát. Může být i normální protlak, jak kdo má rád. Podusíme, až je maso měkké.
V druhém hrnci uvaříme těstoviny, scedíme. Přidáme ke směsi masa, pořádně promícháme. Vmícháme nastrouhaný sýr nebo nivu, dochutíme dle potřeby, přidáme česnek , také oregano sušené nebo i nakrájené čerstvé. Můžeme nahradit bazalkou. Je to moc dobré a také rychlé.
Nejnovější komentáře