Třešňová bublanina

Suroviny:
200 g másla (Hery)
200 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
4 žloutky
vanilkový cukr
citrónová kůra
ze 4 bílků sníh
500 g třešní (višní)

Postup:
Změklé máslo, žloutky a cukr dáme do šlehače a ušleháme do pěny. V jiné nádobě si ušleháme tuhý sníh z bílků. Odvážíme si polohrubou mouku a postupně ji přidáváme střídavě se sněhem do těsta. Lehce promícháme. Opláchnuté třešně či višně necháme okapat a posypeme je asi jednou lžící hrubé mouky. S nádobou, ve které třešně máme, trochu zatřepeme, aby se třešně moukou obalily. Menší plech či větší pekáč vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo jemnou strouhanou houskou. Těsto rovnoměrně rozetřeme (mělo by být vysoké asi 2 cm). Povrch poklademe poměrně hustě ovocem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů. Vychladlý moučník pocukrujeme, rozkrájíme a podáváme. Nejlepší je čerstvý.

Zanechte komentář