Upečte si na Velikonoce svého vlastního beránka.
Co budete potřebovat:
- 5 vajec
- 250 g cukru třtinového BIOHARMONIE
- 6 polévkových lžic oleje na pečení a smažení BIOLINIE
- 6 polévkových lžic horké vody
- 250g pšeničné mouky bílé polohrubé BIOHARMONIE
- 1 kávová lžička prášku do pečiva AMYLON
- 1 vanilkový pudink
- 6 kávových lžiček citronové šťávy
- 1 kávová lžička nastrouhané citronové kůry
- špetka soli
- máslo na vymazání formy
- hrubá mouka na vysypání formy
- 2 koření hřebíčku
- Pečeme v keramické formě na pečení beránka, forma se skládá ze 2 částí
Postup přípravy:
Žloutky utřeme s cukrem, přidejte olej a horkou vodu a vyšlehejte do husté pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem, přidejte citronovou kůru a vmíchejte do žloutkové pěny. Z bílků, citrónové šťávy a soli ušlehejte tuhý sníh a ručně vmíchejte do těsta.
Oba díly formy na beránka vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do většího dílu nalijte těsto, přiklopte druhým dílem formy, položte na plech a dejte péct do předehřáté trouby. Prvních 20 minut pečte na 200 °C, dalších 30 minut pečte na 150 °C. Po té formu vyjměte a zkuste pomocí špejle, zda je beránek dobře propečený.
Nechte vychladnout ve formě, po té vyklopte na tác. Pocukrujte, nebo jej polijte čokoládovou polevou. Očička zdůrazněte 2 ks kořením hřebíčku, na krk uvažte barevnou mašličku. Kolem beránka nasypte barevná vajíčka nebo lentilky a máte krásnou dekoraci na velikonoční stůl.
Autor:
www.probio.cz, www.bioweb.cz
Suroviny nakoupíte zde: http://biopotraviny.bioweb.cz/cz/e-shop/418683/c12106-velikonocni-biokosik/multipack-amylon.html
http://biopotraviny.bioweb.cz/cz/e-shop/35371/c12106-velikonocni-biokosik/psenicna-mouka-polohruba-bioharmonie.html
Nejnovější komentáře