Co budete potřebovat na korpus:
- 200g špaldové mouky bílé hladké BIOHARMONIE
- špetka soli
- 100g másla
- 3 lžíce vody
- 1 vejce
Co budete potřebovat na náplň:
- 4 vejce
- 1 rýžový krém na vaření a pečení ISOLA BIO
- 100ml mléka
- špetka soli
- 1 menší cibule
- 4 lžíce rozmraženého špenátu
- 1 kávová lžička majoránky
- 1 kávová lžička bazalky
- Pečeme v koláčové nebo dortové formě
Postup přípravy:
Na kuchyňskou desku nebo vál si na hromádku nasypeme mouku, přidáme sůl, změklé máslo, v hromádce uděláme důlek, do něj rozklepneme vajíčka a přidáme vodu. Ručně zpracujeme v hladké a tuhé těsto, které nelepí. Těsto namačkáme do pečící formy, je důležité vytvořit vyšší kraje. Těsto propícháme vidličkou a dáme na 10 minut do předehřáté trouby na 180 °C předpéct.
V misce prošleháme smetanu, mléko, vejce, sůl, bazalku a oregáno. Vlijeme do předpečeného korpusu, poklademe nakrájenou cibulí a špenátem. Pečeme při 180 °C cca 35 minut.
Autor: www.probio.cz, www.bioweb.cz
Suroviny pro výrobu koláče zakoupíte zde: http://biopotraviny.bioweb.cz/cz/e-shop/283246/c12106-velikonocni-biokosik/ryzovy-krem-na-vareni-a-peceni.html
http://biopotraviny.bioweb.cz/cz/e-shop/361020/c12106-velikonocni-biokosik/spaldova-mouka-hladka-bioharmonie.html
Nejnovější komentáře